SNOWFLEX YAPAY KAYAK PİSTLERİ

 

Snowflex®, Briton Engineering Development / İngiltere tarafından geliştirilmiş olan, National Geographic ve Discovery Channel gibi kanallarda geliştirilme aşamaları belgesel haline getirilmiş, gerçek kar pistlere en yakın alternatif ve en gelişmiş sentetik kayak pisti ve tesisidir.

 

Tipik bir Snowflex® ana pisti 120 metre uzunluk ve 40 metre ende olup, bu pistte 75 m x 10 m atlama pisti, slalom alanı, 50 metre civarında ¼ veya ½ tüp ve rampalar mevcuttur. Topografya ve yatırım boyutuna bağlı olarak tesis ve birimleri istenen metraj ve geometride olabilir.

 

Snowflex® pistte, kar pistlerindeki monoton düzlüğün dışında, rampa, boru, mogül (bump skiing, olimpik dal), ½ tüp, ¼ tüp gibi kayma zevkini arttırıcı, ustalığı geliştirici çeşitli gösteri ve yarışmalara imkân tanıyan alternatifler mevcuttur.

 

Snowflex® zemin kardan daha yumuşak olup, düşmede yaralanma riski çok daha azdır. Ayrıca bakım, temizlik, onarım istememesi, pist kaplamasının minimum 10 yıl garantili olması önemli bir avantajıdır.

 

Tesislerde Briton'un kendi ürünleri olan Briton Button, Briton Lift veya İngiltere tek temsilcisi olduğu Doppelmayr liftler kullanılmaktadır.