ANTİ BAKTERİYEL BOYA SİSTEMLERİ

 

C/S GROUP / Fransa ürünü C/S WALLGLAZE, kesin hijyen istenen mahallerde duvar ve tavanlar için üretilen, solventsiz (koku yapmayan) mikrop öldürücü özellikte boya sistemleridir.
 
C/S Wallglaze ürün paletinde farklı kullanım alanları için farklı ürünler bulunmaktadır. Bunlar:
 
   - C/S Wallsheen (bekleme alanları, koridorlar, mutfaklar, yemek salonları, kategori 1 laboratuarlar)
 
   - C/S Wallflex (ameliyathaneler, ameliyat öncesi/sonrası mahaller, temiz odalar, X-ray odaları, kategori 1 ve 2 laboratuarlar)
 
   - C/S Armourglaze (kategori 3 ve 4 laboratuarlar, morglar, kimyasal depoları)
  
Yüzey ve renk:
 
Çatlaksız, homojen, kolay temizlenebilir; mat saten veya yumurta kabuğu dokulu yüzey elde edilir. 96 ayrı standart renk ve tondaki BS (British Standarts) renklerinde ve özel siparişlerde istenen renklerde üretilmektedir.
  
C/S Wallflex Mikrobiyolojik Özellikler:
 
Yüksek kendini sterilize etme (self sterilising) özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde bünyesinde bakteri oluşumuna izin vermemekle birlikte sistem kapalı ortamda bulunabilecek ve yüzeyine temas eden tüm bakteri ve mantarları öldürür. Bunlardan önemlileri:
 
• Staphylococcus Aureus (MRSA)
• Enterococcus Faecalis
• Escherichia Coli
• Salmonella Typhimurium
• Pseudomonas Aeruginosa
• Corynebacterium Diptheriae (zehirsiz)
• Bacillus Subtilis
  
Teknik Özellikler:
 
Farklı tipteki ürünler farklı kimyasal maddelere karşı dayanıklılığa sahiptirler. Ürünlerin tümü BS 476: Part 7: 1971’e göre Class 1 yangın dayanımına sahiptir. C/S Wallflex 1000 mrad radyasyon ve radyoaktiviteden etkilenmez.
  
Uygulama:
 
C/S Wallglaze serisi boyalar alçı ve kum sıvalar, brüt beton, alçıpan, metal, ahşap, sırlı fayans ve çoğu plastikler üzerine özel astar sayesinde kolaylıkla uygulanabilir. Uygun işlemle ve hazırlıkla, eski boyalı yüzeylere de uygulanabilirler.
  
Bakım ve Garanti:
 
C/S Wallglaze serisi boyalar bilinen tüm alkali deterjanlar ve antiseptiklerle temizlenirler. Teknik ve mikrobiyolojik özelliklerini 10 yıl boyunca yitirmez; yenileme gerektirmezler. Temizlenmeleri bu özelliklerini yitirmelerine sebep olmaz.